Barion Pixel

Tegyen a gyermekéért!

A csecsemőkor a legfontosabb időszak a megfelelő alapok kialakítására, mert a genetika csak egy nyers vázlatot biztosít, a későbbiekben rajtunk múlik, hogy milyen lesz az alkotás.
Amikor a kisbabánk testén csak szimmetrikusan jól működő izmok vannak, akkor a mozgásfejlődési szintek elsajátításának és az új  egyensúlyi helyzeteknek is könnyedén meg tud felelni. Ha ez a szimmetria valamilyen okból megbomlik, annak már újszülött korban korai jelei vannak.
Jelzésértékű ha, az újszülött kisbabánk sokat sír és csak rövid időtartamú alvó periódusai vannak. Jellemző a szinte óránkénti rendszertelen evés, ugyanakkor a szoptatás ideje akár egy óra is lehet. Ébredéskor sír és nem nyújtózkodik, mozdulatai inkább fájdalmasan tekerő, csavaró jellegűek.
A 2. hónapban figyelmeztető jel ha, még mindig sokat sír, akár délutántól fürdetésig. A szoptatás ideje még mindig több mint fél óra. Hasra fektetéskor mindig sír, mert a fejét nehezen forgatja illetve nem képes elfordított helyzetben megtartani és így pihenni, aludni.
A Figyelmeztető jelek menüpontban havi lebontásban olvashatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni.
Ha ismerősei számára is hasznosnak találja, kérem ossza meg az oldalt!
2018-09-30 12:05:51