Barion Pixel
 • 2023-11-12 09:43:49

  „MINDEGYIK BABÁM EGY KIS CSODA”

  Munkájának köszönhetően több ezer baba vált olyan egészséges kisiskolássá, aki gond nélkül tud végigülni egy tanórát, aki felett nem kell tanácstalanul állnia a szülőnek és a pedagógusnak a túlságosan visszahúzódó vagy épp túlmozgásos természete miatt. Szakmájában összeér dédanyáink és az internet világa, az általa létrehozott segítő fórumon pedig támogatásra lelhetnek az aggódó anyukák. KONKOLY ÁGNES INTERJÚJA
 • 2023-11-12 00:10:12

  Az új manuálterápia rengeteg gyereken segíthet.

  Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a manuálterápia, ami egy új eszköz a gyógytornászok kezében. Alkalmazásával hatékonyabban és eredményesen gyógyíthatók az egyes testi elváltozások és mozgásos problémák. Hogy mi ez, és mi az alapja, arról szakemberrel beszélgettünk
 • 2022-11-28 23:33:14

  Babatorna összefoglaló

  A Metropolban nagyszerű összefoglalót olvashattunk Fodor Erika tolmácsolásában a Babamozgató gyakorlatrendszer hatékonyságáról!
 • 2022-06-06 19:45:16

  Édes kisbabám magazin

  Nagyon vágytam arra, hogy minden szülőnek legyen lehetősége megismerni a mozgásfejlődés összetett és egyben bonyolult hatását a kisbabájuk későbbi fejlődésére, életére.
 • 2020-04-06 19:04:05

  Online babatornázzunk!

  Márciusban az élet úgy hozta, hogy online kellett megoldani a csecsemők mozgásfejlesztését is. Szerencsére a szakgyógytornász már másfél éve elkészítette babamozgato.hu weboldalát, hónapokra lebontva követhetik a szülök a babájuk életkorának megfelelő mozgásgyakorlatokat, és a mamák otthon tornáztathatják gyermeküket.
 • 2020-02-02 17:04:00

  Boldogok a tornázó babák

  Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász több mint két évtizede foglalkozik a csecsemők mozgásfejlődésével, és kezeli a kicsiket Észak-Budától a Hegyvidéken át Dél-Pestig. A gyakorlatban szerzett szakmai tapasztalatait összegezve, és a szülők „dolgát” megkönnyítendő, útjára indította az online bármikor elérhető babamozgato.hu oldalt.
 • 2018-12-02 20:12:54

  Mozogni jó, mozgatni öröm!

  A 20 éve Budatétényben dolgozó Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász a csecsemők egészséges mozgásfejlődése érdekében elindította az elmúlt két évtized szakmai tapasztalatait összegző babamozgató honlapját, amellyel arra kívánja ösztönözni a szülőket, hogy már kéthetes kortól tornáztassák a kisbabájukat.
 • 2018-09-30 12:05:51

  Tegyen a gyermekéért!

  A csecsemőkor a legfontosabb időszak a megfelelő alapok kialakítására, mert a genetika csak egy nyers vázlatot biztosít, a későbbiekben sok múlik rajtunk milyen lesz az alkotás.
 • 2018-09-14 21:51:44

  Újszülött babával otthon

  Nagymamáink korában az újszülött problémáival kapcsolatos kérdésekre azonnal érkezett válasz, hiszen mindig „kéznél” volt egy nagymama vagy dédnagymama. Ma viszont az ifjú szülőknek maguknak kell megküzdeniük a felvetődő problémákkal a kezdeti, bizonytalan időkben. Általában megijedünk, ha sokat sír ekkor számtalan kérdés vetődik fel bennünk.
 • 2018-09-14 21:49:47

  Elindult a babamozgató!

  Elindítom a babamozgató weboldalt aminek, segítségével tornáztassuk, mozgassuk biztonsággal a kisbabáinkat újszülött kortól az önálló járásig. Ne hagyjuk, kisbabáink kárára kihalni a jól bevált hagyományainkat, melyeket most felélesztve és szakértelemmel kiegészítve érhetnek el.
 • 2019-12-01 22:12:19

  Mi a legfontosabb az első napokban, hetekben?

  A csecsemő szoptatása körüli nehézségek a nyak és az arcizmok tónus zavarából is adódhatnak. Ha ez a probléma nem kerül megoldásra még újszülött korban, mert az édesanyák inkább áttérnek a cumisüvegből való táplálásra, akkor kisgyermek korban nemcsak a gerinc kóros elhajlására hanem logopédia problémákra is számítani lehet. A kisbaba szopással készíti elő a P, B, M hangokat, a mell kitolásával a T, D hangokat! Olvass a szoptatási nehézségekről bővebben az oldalon, a problémák- szakemberek menüpontban! De otthon is sokat tudunk tenni a laza arcizmokért! Valamint ne fogadjuk el hogy, újszülött korban a hosszas sírások oka csak a hasfájás lehet. Bátran ismerkedjünk meg kisbabánk testével a babamozgató tornagyakorlatok segítségével. Valószínű hogy, találni fogunk a kis testén merevebb részeket, amelyeket a méhen belüli szűk helyzet okozott. A merevebb testrészek átmozgatása után egy boldog babát kapunk, így könnyebb lesz az anyukák napja is!
 • 2019-10-22 20:10:57

  Sokan kérdezik, én képes leszek-e helyesen tornáztatni a kisbabámat?

  Igen, mert gondoljunk csak bele már az első napoktól kezdve képesek vagyunk öltöztetni, fürdetni az újszülött babánkat. A babatorna segítségével lehetőségünk nyílik átmozgatni a pocakban elgémberedett kis testét, megtornáztatni a csípőjét és még mérsékelhetjük a hasfájását is. A további hónapokban pedig ezeknek az egyszerű mozdulatoknak az segítségével fogjuk megismerni a kisbabánk testének mozgékonyságát. Természetesen csak tornáztatás, átmozgatás közben tudjuk megérezni merevebb-e valamelyik karja vagy lába, könnyedén tudjuk-e fordítani mindkét irányba a törzsét? Tehát ha használjuk a babamozgató gyakorlatait, hónapról - hónapra könnyebben fogja elérni kisbabánk a kúszás, mászás “tudományát” és válik kezdő kis mocorgóból igazi egészséges örökmozgóvá!
 • 2018-09-14 21:51:44

  Miért kedvező hatású a babatorna illetve a kisbabánk átmozgatása?

  Az idegrendszer megfelelő épülésének, szerveződésének csecsemőkorban a helyes mozgásfejődés az alappillére. A hibás mozgásformákat már csecsemőkorban kénytelen kompenzálni, ami folyamatos koncentráció veszteséggel fog járni a fejlődés, az érés egyéb területein. De mindez iskolakezdéskor már rögzült alkalmazkodási és tanulási nehézséget mutathat. Mindezt ne kockáztassuk, már az első hetektől tornáztassuk a kisbabánkat, így időben észlelhetjük az apróbb eltéréseket!