Barion Pixel

Mozogni jó, mozgatni öröm!

ÜDVÖZLÖM AZ ANYUKÁKAT, APUKÁKAT!

A babamozgató gyakorlatok segítségével fontos információkat tudhat meg gyermeke mozgásfejlettségi szintjéről. Az első életévben a legfontosabb feladat az aszimmetria kiszűrése. Ilyen szűrést jelenleg nem kínál az egészségügy, tehát ha eltérést észlelünk például a kisbabánk fej vagy törzstartásában, illetve a végtagok mozgathatóságánál fürdetéskor és öltöztetéskor, akkor mielőbb kezdjük el a tornáztatást a korának megfelelő gyakorlatokkal. Ha nem észlelünk pozitív változást, feltétlen forduljunk időben a megfelelő szakemberhez. A csecsemők testén ugyanis az aszimmetriák, a féloldaliságok megmaradnak, életkoronként más és más formában jelennek meg és a későbbiekben számtalan problémát okozhatnak. Fontos tudni, hogy csecsemőkorban az idegrendszer érése, szerveződése és a mozgásfejlődés között kölcsönös kapcsolat van. E kapcsolat helyes épülését segíti a babamozgató gyakorlatrendszer születéstől a járásig.

A babamozgató gyakorlatrendszer segíti kisbabája mozgásfejlődését és az idegrendszerének érését! 

 • BABAMOZGATÓ
  BABATORNA
  BETEKINTŐ

  Tovább
 • BABAMOZGATÓ
  INGYENES BABATORNA GYAKORLATOK

  Tovább
 • BABAmozgató
  TOVÁBBI BABATORNA GYAKORLATOK

  Tovább

Ajánlások szakemberektől

 • Nagyszerű és hihetetlenül sokat segítesz ezzel a gyakorlatias, pontos, szakmailag általad egyértelműen alátámasztott új oldallal! Elsősorban mindazon szülőknek vagy leendő szülőknek, akik részére nagyon fontos a korrekt és egyértelmű támogatás, segítség, amikor a babájuknál feltűnni látnak valamit, amire jó ha időben érkezik a “tennivaló”, mint megoldás. 
 • Örömmel üdvözlöm Dankuliné Gazsovics Edit újabb hiánypótló munkáját, mely méltó folytatása -, gazdagítása a néhány éve írt könyvének. A honlap indítása nélkülözhetetlen segítség nemcsak az anyáknak, de orvosként bátran állítom, hogy védőnők és orvosok számára is sok „aha” felismerést nyújt.
 • Szülői és szakmai szemmel nézve is csak azt tudom mondani, hogy igen hasznos, lényegre törő, gyakorlatias honlapra kalauzol mindenkit -  Dankuliné Gazsovics Edit. Sok év gyakorlati tapasztalata sűrűsödik logikusan felépített, laikusok számára is jól érthető rendszerré. 

Szülői vélemények, akik már kipróbálták

 • Laikus, bár egészségügyben jártas anyukaként rengeteget töprengtem, vigyem-e Dévény tornára vagy bármiféle gyógytornára a gyermekem.
 • Kislányom néhány hetes korában észrevettem, hogy izomtónus problémája van, C alakban fekszik, és a bal oldali végtagjait kevésbé aktívan mozgatja, mint a jobb oldalit. Azonnal Edithez fordultam, aki nagyfiamat már évek óta kezeli.
 • Hunor 25 hét 4 napra született meg, 990 grammal. 93 napig voltunk kórházban, mielőtt hazajöhettünk volna!

Cikkek

 • 2022-11-28 23:33:14

  Babatorna összefoglaló

  A Metropolban nagyszerű összefoglalót olvashattunk Fodor Erika tolmácsolásában a Babamozgató gyakorlatrendszer hatékonyságáról!
 • 2022-06-06 19:45:16

  Édes kisbabám magazin

  Nagyon vágytam arra, hogy minden szülőnek legyen lehetősége megismerni a mozgásfejlődés összetett és egyben bonyolult hatását a kisbabájuk későbbi fejlődésére, életére.
 • 2020-04-06 19:04:05

  Online babatornázzunk!

  Márciusban az élet úgy hozta, hogy online kellett megoldani a csecsemők mozgásfejlesztését is. Szerencsére a szakgyógytornász már másfél éve elkészítette babamozgato.hu weboldalát, hónapokra lebontva követhetik a szülök a babájuk életkorának megfelelő mozgásgyakorlatokat, és a mamák otthon tornáztathatják gyermeküket.
 • 2020-02-02 17:04:00

  Boldogok a tornázó babák

  Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász több mint két évtizede foglalkozik a csecsemők mozgásfejlődésével, és kezeli a kicsiket Észak-Budától a Hegyvidéken át Dél-Pestig. A gyakorlatban szerzett szakmai tapasztalatait összegezve, és a szülők „dolgát” megkönnyítendő, útjára indította az online bármikor elérhető babamozgato.hu oldalt.
 • 2018-12-02 20:12:54

  Mozogni jó, mozgatni öröm!

  A 20 éve Budatétényben dolgozó Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász a csecsemők egészséges mozgásfejlődése érdekében elindította az elmúlt két évtized szakmai tapasztalatait összegző babamozgató honlapját, amellyel arra kívánja ösztönözni a szülőket, hogy már kéthetes kortól tornáztassák a kisbabájukat.
 • 2018-09-30 12:05:51

  Tegyen a gyermekéért!

  A csecsemőkor a legfontosabb időszak a megfelelő alapok kialakítására, mert a genetika csak egy nyers vázlatot biztosít, a későbbiekben sok múlik rajtunk milyen lesz az alkotás.
 • 2018-09-14 21:51:44

  Újszülött babával otthon

  Nagymamáink korában az újszülött problémáival kapcsolatos kérdésekre azonnal érkezett válasz, hiszen mindig „kéznél” volt egy nagymama vagy dédnagymama. Ma viszont az ifjú szülőknek maguknak kell megküzdeniük a felvetődő problémákkal a kezdeti, bizonytalan időkben. Általában megijedünk, ha sokat sír ekkor számtalan kérdés vetődik fel bennünk.
 • 2018-09-14 21:49:47

  Elindult a babamozgató!

  Elindítom a babamozgató weboldalt aminek, segítségével tornáztassuk, mozgassuk biztonsággal a kisbabáinkat újszülött kortól az önálló járásig. Ne hagyjuk, kisbabáink kárára kihalni a jól bevált hagyományainkat, melyeket most felélesztve és szakértelemmel kiegészítve érhetnek el.

Hírek

 • 2019-10-22 20:10:57

  Sokan kérdezik, én képes leszek-e helyesen tornáztatni a kisbabámat?

  Igen, mert gondoljunk csak bele már az első napoktól kezdve képesek vagyunk öltöztetni, fürdetni az újszülött babánkat. A babatorna segítségével lehetőségünk nyílik átmozgatni a pocakban elgémberedett kis testét, megtornáztatni a csípőjét és még mérsékelhetjük a hasfájását is. A további hónapokban pedig ezeknek az egyszerű mozdulatoknak az segítségével fogjuk megismerni a kisbabánk testének mozgékonyságát. Természetesen csak tornáztatás, átmozgatás közben tudjuk megérezni merevebb-e valamelyik karja vagy lába, könnyedén tudjuk-e fordítani mindkét irányba a törzsét? Tehát ha használjuk a babamozgató gyakorlatait, hónapról - hónapra könnyebben fogja elérni kisbabánk a kúszás, mászás “tudományát” és válik kezdő kis mocorgóból igazi egészséges örökmozgóvá!
 • 2018-09-14 21:51:44

  Miért kedvező hatású a babatorna illetve a kisbabánk átmozgatása?

  Az idegrendszer megfelelő épülésének, szerveződésének csecsemőkorban a helyes mozgásfejődés az alappillére. A hibás mozgásformákat már csecsemőkorban kénytelen kompenzálni, ami folyamatos koncentráció veszteséggel fog járni a fejlődés, az érés egyéb területein. De mindez iskolakezdéskor már rögzült alkalmazkodási és tanulási nehézséget mutathat. Mindezt ne kockáztassuk, már az első hetektől tornáztassuk a kisbabánkat, így időben észlelhetjük az apróbb eltéréseket!